Locul lui Ghetea la conducerea executiva a CEC Bank va fi luat de Enache Jiru, in prezent secretar de stat la Finante, Ghetea, urmand sa ramana presedintele Consiliului de Administratie al CEC Bank.
Activitatea de creditare a CEC Bank a inregistrat in anul 2014 un ritm de crestere mult mai intens decat imaginea pe care o ofera soldurile din bilant, intrucat creditele punte, care sunt acordate si rambursate in cursul anului, precum si creditele aprobate dar neutilizate pana la 31.12.2014 nu sunt reflectate in soldul bilantier.
Depozitele totale de la clienti au crescut in 2014 cu circa 8,8%, pe baza cresterii depozitelor atrase de la clientii persoane juridice cu aproximativ 22% si a celor atrase de la clientii persoane fizice cu aproximativ 7%.
In anul 2014, CEC Bank a inregistrat un profit brut de 13,8 mil. lei, in conditiile in care datele preliminare la nivelul sistemului bancar releva o pierdere estimata de cca. 4,4 mld. lei. Astfel, CEC Bank inregistreaza profit pentru al VIII-lea an consecutiv, in pofida conditiilor generate de criza financiara mondiala si de cresterea ajustarilor nete pentru deprecierea creditelor.
Ca si in anii precedenti, partea de profit ramasa dupa plata impozitelor si constituirii rezervelor legale in suma de cca. 7 mil. lei a fost utilizata pentru majorarea capitalului social al bancii, care in acest fel a ajuns la valoarea de 1.170.443.700 lei, in timp ce fondurile proprii insumeaza 1.459.765.118 lei.
Activele bancii s-au situat la valoarea de cca. 28 miliarde lei, pe fondul cresterii soldului creditelor acordate clientilor cu 6,4%.
Numarul de clienti activi persoane fizice si juridice a crescut in anul 2014, dovada a cresterii calitatii produselor si serviciilor oferite, precum si a gradului de incredere a clientilor. Astfel, banca avea la finalul anului trecut 2,6 milioane de clienti activi persoane fizice si 138 mii de clienti activi persoane juridice.
sursa info: HotNews.ro