Noi teste de stres pentru banci, organizate de BCE in 2016 - Stiri financiare - VreauCredit.ro
Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Noi teste de stres pentru banci, organizate de BCE in 2016

Bancile europene vor trece prin noi teste de stres in 2016, a declarat Daniele Nouy, presedintele Consiliului de supervizare din cadrul Bancii Centrale Europene (BCE).
08.06.2015
In 2014 bancile europene au fost supuse testelor de stres in ideea de a face sistemul financiar mai rezistent la criza economica. BCE este cea care a preluat atriburiile de supervizor al bancilor din zona euro, iar testele de stres duc spre un control mai coordonat al sistemului financiar din zona euro. Comisia Europeana isi doreste o piata unica de capital in cele 28 de state membre UE.

Presedintele Consiliului de supervizare din cadrul BCE a declarat ca testele de stres de anul viitor vor afecta un numar mai mic de banci decat cele 123 de banci supervizate in mod direct. Daniele Nouy a adaugat ca BCE deruleaza in mod curent teste dar cu privire la anumite chestiuni specifice.

Daniele Nouy a mai afirmat ca bancile grecesti raman solvabile, o calitate esentiala pentru a putea continua sa beneficieze de finantarile de urgenta oferite de banca centrala.

Un test de rezistenta este o simulare a mai multor scenarii diferite de criza financiara prin care poate fi testata soliditatea institutiilor bancare. BCE a derulat in 2014 o vasta analiza a activelor bancare din zona euro si teste de rezistenta care au scos in evidenta nevoile de capital ale mai multor instituții financiare din regine.