De asemenea, conform datelor analizate in cadrul sondajului CFA Romania, in ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, in jur de 85% dintre participanti anticipeaza o depreciere a monedei nationale in urmatoarele 12 luni, in comparatie cu valoarea actuala. Astfel, valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de sase luni este de 4,7224, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7688.
In aceea ce priveste inflatia, analistii anticiepeaza o valoare medie de 4.66%, in urmatoarele 12 luni.
Indicatorul de Incredere Macroeconomica al CFA Romania acesta crescut, in iulie, fata de luna anterioara, cu 1,4 puncte, pana la valoarea de 45,1 puncte, in conditiile in care in iulie 2017, acelasi indicator scazuse cu 14,5 puncte.
Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat de CFA Romania in luna mai 2011 si reprezinta un indicator prin intermediul caruia asociatia doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an. De asemenea, sondajul in baza caruia este calculat Indicatorul include si intrebari referitoare la evaluarea conditiilor curente macroeconomice.
Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenului CFA.