Creste creditarea cu peste 10% - Stiri financiare - VreauCredit.ro
Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Creste creditarea cu peste 10%

Creditarea a inceput sa creasca, dar a inceput sa creasca prea repede, conform guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

07.08.2015
Cresterea creditarii cu peste 10% trebuie sa dea un semnal de alarma, pentru ca managementul unui succes este mult mai greu decat managementul unei crize. Orice crestere cu doua cifre trebuie sa dea semnale de alarma. In prezent cresterea creditarii nu este rapida dar tinde sa fie, nu este curajoasa dar nici prudenta.


O buna parte din crestere vine din partea programului Prima Casa. De asemenea, Guvernatorul BNR a mai afirmat: 'Nu numai ca nu negam, ci incurajam acest lucru, dar uitandu-ne la viteza, care a depasit 10%, sunt ceva cifre....Peste 10% te face să iti ciulesti urechile...'


Mugur Isarescu nu are o parere prea buna nici despre "creditul cu buletinul", credit reluat de multe IFN-uri si doua banci. In opinia sa, trebuie realizat un studiu sociologic, pentru e se vedea cum de anumiti clienti ajung sa ia astfel de imprumuturi.'Sunt debitori si debitori. Ar trebui ca media sa ajute la aceasta intelegere. Ideea ca oamenii nu isi mai pot plati creditele, stiti ca nu e adevarata? Unii, intr-adevar nu pot, sunt intr-o situatie grea. Unii nu vor...si ce facem: ii bagam pe toti la gramada?', a subliniat Mugur Isărescu.


Sursa: Agerpres