Mastercard a anuntat ca Apple Pay este disponibil pentru clientii Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut si UniCredit, iar in curand si clientii BCR, OTP, Raiffeisen si Sodexo vor putea beneficia de acest serviciu.
Serviciul de plata Apple Pay se extinde in 13 tari europene. Acessta este disponibil prin iPhone, Apple Watch, iPad si Mac
Detinatorii de carduri Visa si Mastercard pot sa foloseasca serviciul Apple Pay, care permite clientilor sa faca achizitii in magazine, prin aplicatii si online, prin intermediul telefonului mobil, datorita tehnologiilor contactless si de tokenizare.
Apple Pay functioneaza pe aceleasi terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci cand platesc contactless cu cardurile de debit sau de credit. Mai mult de 90% dintre terminalele de plata (POS) din Romania accepta in prezent plati contactless. Pana in 2020, toate terminalele de plata POS vor accepta plati contactless, transmite Visa intr-un comunicat.
Securitatea si confidentialitatea sunt esentiale pentru Apple Pay. Cand folosesti un card de debit sau de credit cu Apple Pay, datele cardului nu sunt stocate in dispozitivul sau pe serverele Apple. In schimb, un numar unic de cont pentru dispozitivul respectiv va fi alocat prin serviciul Visa Token Service si fiecare tranzactie este autorizata printr-un cod de securitate dinamic unic. Tehnologia de tokenizare Visa asigura ca platile online si cu telefonul mobil sunt simple si sigure, prin inlocuirea datelor de cont cu un identificator digital unic sau “token” folosit special pentru fiecare dispozitiv in parte. Astfel, informatiile de cont si de card nu sunt niciodata dezvaluite, ceea ce ofera un nivel suplimentar de securitate platilor digitale.
De asemenea, Mastercard anunta ca in vederea protectiei datelor de pe card, serviciul Mastercard Digital Enablement (MDES) foloseste cele mai avansate tehnologii de plata – EMV, tokenizare si criptografie.
"Europa conduce in ceea ce priveste evolutia serviciilor contactless, avand in vedere ca mai mult de una din doua tranzactii este contactless. Aceasta modalitate de plata ofera rapiditate si flexibilitate, si demonstreaza, in acelasi timp, entuziasmul consumatorilor europeni fata de noile tehnologii, precum Apple Pay, dar si al romanilor, dat fiind ca 2 din 3 tranzactii realizate sunt contactless", declara Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard Romania.
Cu iPhone si Apple Watch, consumatorii pot plati cu Apple Pay in magazine, la restaurante, pentru servicii de taxi, la automate de plata si in multe alte locatii. Pentru cumparaturile online cu Apple Pay, prin aplicatii pe mobil sau pe site-uri, nu este necesara completarea formularelor de cont sau introducerea in mod repetat a informatiilor de tranzactii si facturare. Orice achizitie cu Apple Pay este validata prin functia Touch ID, Face ID sau cu parola dispozitivului.
In cazul in care dispozitivul iPhone este furat, numarul de cont digital (token-ul) alocat poate fi imediat dezactivat de institutia financiara.