imprumut - Ghiduri si sfaturi - VreauCredit.ro
Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Ghiduri si sfaturi referitoare la "imprumut"

Aceste ghiduri si sfaturi sunt realizate de catre specialistii nostri pentru a te ajuta sa intelegi mai bine caracteristicile creditelor. Citirea acestor materiale te va ajuta sa gasesti mai usor creditul care ti se potriveste. Iti recomandam sa te abonezi la newsletter sau la serviciile RSS pentru a fi la curent cu ghidurile ce vor aparea ca urmare a modificarilor creditelor bancare.

Toate etichetele
Nu exista rezultate...
  • Ce este Biroul de Credit si ce rol are in obtinerea unui imprumut

    Biroul de Credit este sperietoarea celor care incearca sa obtina un credit. Pentru ca majoritatea bancilor si altor institutii de credit verifica in baza de date a Biroului de Credit persoanele care solicita credite, pentru a vedea daca mai au si alte datorii, cum isi platesc ratele, daca nu cumva sunt rau-platnici.

    24.11.2017
  • Cum refinantam un credit in conditii mai avantajoase

    Daca vrem sa ne reducem rata lunara la un credit si costul total al acestuia sau intentionam sa ne suplimentam suma imprumutata, atunci putem apela la refinantarea vechiului imprumut, in conditii mai avantajoase.

    10.10.2017
  • Ce credit aleg: in lei sau valuta?

    Una dintre primele intrebari pe care ne-o punem inainte de contractarea unui imprumut bancar este tipul valutei in care obtinem banii: lei, euro, dolari sau franci elvetieni. Inainte de a lua o decizie, trebuie sa ne gandim ca ratele pe care le vom plati lunar la banca se vor calcula in aceeasi valuta in care am obtinut creditul, fiind expuse riscului valutar.

    02.10.2012
  • Ce este DAE- Dobanda Anuala Efectiva - si cum se calculeaza?

    Dobanda Anuala Efectiva (DAE) este un indicator care exprima costul real al unui credit, pe care bancile si institutiile financiare nebancare (IFN-urile) sunt obligate sa-l afiseze, astfel incat consumatorii sa poata compara eficient mai multe oferte, pentru a o alege pe cea mai convenabila.

    02.10.2012
  • Cum alegem perioada de rambursare a unui credit

    Perioada de timp in care se poate rambursa un credit difera destul de mult, de la un tip de credit la altul. Daca imprumuturile negarantate, pentru nevoi personale, trebuie achitate intr-un termen de cel mult 5 ani, conform reglementarilor BNR, in cazul creditelor ipotecare perioada de rambursare poate ajunge la 30 de ani sau chiar mai mult.

    01.10.2012
  • Ce tip de dobanda alegem: fixa sau variabila?

    Un element important care diferentiaza creditele este tipul dobanzii, care este de doua feluri: fixa si variabila. Dobanda fixa ramane neschimbata pe tot parcursul derularii contractului de credit, astfel incat beneficiarii imprumutului vor avea siguranta de a plati aceeasi rata pe tot parcursul imprumutului, indiferent de evolutia dobanzilor pe piata bancara.

    01.10.2012
  • Tipuri de dobanzi aferente creditelor

    Pentru obtinerea unui credit trebuie platita o dobanda si o serie de comisioane, unele din acestea urmand a fi achitate inainte de obtinerea imprumutului iar altele pe parcursul derularii contractului de credit sau la finalul acestuia. In ceea ce priveste dobanda, aceasta se va plati lunar, fiind calculata la soldul (valoarea) sumei ramasa de rambursat din creditul total, dupa achitarea fiecarei ...

    01.10.2012
  • Cum ne platim vacanta in rate fara dobanda

    Stiati ca ne putem programa o vacanta de la A la Z, adica de la achizitia de haine, aparatura foto sau video pana la rezervarea hotelului si sejururilor, chiar daca nu dispunem de toti banii necesari in acest moment? Conditia este sa detinem un card de credit cu optiunea de a efectua plati in rate fara dobanda, in magazine sau pe internet.

    01.10.2012
  • Ce este DAE si cum alegem cel mai ieftin imprumut

    DAE (Dobanda Anuala Efectiva) este o formula de calcul al costului total al unui credit, exprimata in procente anuale, pe care bancile si alte institutii de credit sunt obligate prin lege sa o afiseze atunci cand promoveaza un imprumut, astfel incat clientii sa poata compara mai multe oferte de credite pentru a o alege pe cea mai ieftina.

    28.09.2012
  • Cum facem sa nu ajungem datori vanduti bancilor

    Una dintre lectiile pe care trebuie sa le invatam de la ciza este supraindatorarea. Mai exact, cum sa evitam situatia in care ne trezim ca nu mai putem plati ratele lunare aferente unuia sau mai multor credite bancare. Pentru ca odata ajunsi in aceasta situatie, consecintele pot fi tragice, iar impactul poate fi brutal pe termen scurt sau perfid, mai greu de observat, pe termen lung.

    28.09.2012
  • Tot ce trebuie sa stim despre refinantarea unui credit

    Refinantarea unui credit, a unui card de credit sau descoperit de cont, presupune contractarea unui nou imprumut, care sa-l inlocuiasca pe cel vechi. Care ar fi motivele pentru care am putea recurge la o refinantare? In primul rand, obtinerea unor conditii de creditare mai avantajoase, cu costuri mai mici si implicit o rata lunara mai mica sau/si obtinerea unei sume suplimentare de bani.

    28.09.2012
  • Creditele pentru studii obtinute in conditii preferiantiale

    Persoanele care au nevoie de bani pentru plata scolii copiilor, pentru a urma diverse cursuri post-universitare de specializare sau pentru obtinerea unor titluri precum un MBA, pot contracta, in conditii preferentiale, credite bancare destinate special finantarii studiilor. Aceste tipuri de imprumuturi sunt exceptate de la restrictiile BNR impuse bancilor de la inceputul lui 2012, prin ...

    27.09.2012
  • Cum scapam de datoriile la cardurile de credit

    Acumularea unor datorii mari aferente unuia sau mai multor carduri de credit pune utilizatorul acestora in situatia de a achita lunar rate foarte mari, fara ca valoarea totala ramasa de rambursat sa scada prea mult.

    27.09.2012
  • Cum alegem creditul auto?

    Atunci cand vine vorba despre orice tip de credit, nu doar auto, stim ca primul cost asociat acestuia este, fireste, dobanda. Dar pentru a alege corect cea mai avantajoasa oferta de pe piata trebuie sa fim atenti la o serie de alte costuri suplimentare aferente imprumutului, cum ar fi comisioanele de administrare a contului sau cele pentru asigurarile de viata, somaj sau auto.

    26.09.2012
  • Tot ce trebuie sa stim despre creditul Prima Casa

    Principala diferenta dintre un credit ipotecar obisnuit din oferta bancilor si un credit tip „Prima Casa”, ajuns la a patra editie, este aceea ca cel din urma este garantat, in proportie de 50%, de catre stat. Ceea ce inseamna ca, in cazul in care beneficiarul unui astfel de imprumut nu-si va mai putea plati ratele la banca si este executat silit, statul, prin Fondul de Garantare a Creditelor ...

    18.09.2012
  • Cum influenteaza noul regulament BNR acordarea creditelor

    Noul regulament BNR privind creditele destinate persoanelor fizice a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 767 din 31.10.2011 si se aplica tuturor bancilor care activeaza pe piata romaneasca, inclusiv sucursalelor bancilor straine care pana acum au fost reglementate de bancile centrale din tarile de origine.

    18.09.2012
1 - 16 din 16

  • Prima
  • Inapoi
  • 1
  • Urmatoarea
  • Ultima

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica