BNR - Ghiduri si sfaturi - VreauCredit.ro
Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Ghiduri si sfaturi referitoare la "BNR"

Aceste ghiduri si sfaturi sunt realizate de catre specialistii nostri pentru a te ajuta sa intelegi mai bine caracteristicile creditelor. Citirea acestor materiale te va ajuta sa gasesti mai usor creditul care ti se potriveste. Iti recomandam sa te abonezi la newsletter sau la serviciile RSS pentru a fi la curent cu ghidurile ce vor aparea ca urmare a modificarilor creditelor bancare.

Toate etichetele
Nu exista rezultate...
  • Ce impact are cresterea Robor pentru rata ta

    ROBOR (Romanian Interbank Offered Rate) este rata medie a dobanzii la creditele in lei, pe piata interbancara si este publicat de Banca Nationala a Romaniei zilnic. Indicii ROBOR la 3 luni si la 6 luni sunt cei mai utilizati de banci pentru stabiliarea dobanzilor.

    21.06.2018
  • Cum ne calificam pentru un credit

    Sunt trei conditii de baza pentru obtinerea unui credit de la o banca sau de la o alta institutie financiara nebancara: 1. Dovada obtinerii unor venituri si cat de stabile sunt acestea, adica vechimea in munca; 2. Inexistenta unor probleme in rambursarea altor credite, precum inscrierea in baza de date de la Biroul de Credit sau Centrala Riscurilor Bancare; 3. Detinerea de garantii solicitate ...

    26.02.2013
  • In ce valuta ne imprumutam: lei, euro sau dolari?

    Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat de la actuala criza economica este aceea ca evolutia cursului valutar nu poate fi previzionata. De aceea, daca obtinem un credit in alta moneda decat leul, ne expunem unui risc important de a nu ne mai putea rambursa rata lunara.

    12.11.2012
  • Ce credit aleg: in lei sau valuta?

    Una dintre primele intrebari pe care ne-o punem inainte de contractarea unui imprumut bancar este tipul valutei in care obtinem banii: lei, euro, dolari sau franci elvetieni. Inainte de a lua o decizie, trebuie sa ne gandim ca ratele pe care le vom plati lunar la banca se vor calcula in aceeasi valuta in care am obtinut creditul, fiind expuse riscului valutar.

    02.10.2012
  • Cum alegem perioada de rambursare a unui credit

    Perioada de timp in care se poate rambursa un credit difera destul de mult, de la un tip de credit la altul. Daca imprumuturile negarantate, pentru nevoi personale, trebuie achitate intr-un termen de cel mult 5 ani, conform reglementarilor BNR, in cazul creditelor ipotecare perioada de rambursare poate ajunge la 30 de ani sau chiar mai mult.

    01.10.2012
  • Tipuri de dobanzi aferente creditelor

    Pentru obtinerea unui credit trebuie platita o dobanda si o serie de comisioane, unele din acestea urmand a fi achitate inainte de obtinerea imprumutului iar altele pe parcursul derularii contractului de credit sau la finalul acestuia. In ceea ce priveste dobanda, aceasta se va plati lunar, fiind calculata la soldul (valoarea) sumei ramasa de rambursat din creditul total, dupa achitarea fiecarei ...

    01.10.2012
  • Drepturile si obligatiile utilizatorilor de carduri

    Emiterea si utilizarea cardurilor bancare este legiferata de Regulamentul BNR nr.6 din 2006, in care sunt stabilite drepturile si obligatiile tuturor partilor implicate in utilizarea cardurilor: emitent, detinator, procesator de plata sau comerciant acceptator. Pe baza acestora, bancile stabilesc regulile de utilizare a cardurilor prevazute in conditiile generale bancare si in contractul semnat de ...

    28.09.2012
  • Creditele pentru studii obtinute in conditii preferiantiale

    Persoanele care au nevoie de bani pentru plata scolii copiilor, pentru a urma diverse cursuri post-universitare de specializare sau pentru obtinerea unor titluri precum un MBA, pot contracta, in conditii preferentiale, credite bancare destinate special finantarii studiilor. Aceste tipuri de imprumuturi sunt exceptate de la restrictiile BNR impuse bancilor de la inceputul lui 2012, prin ...

    27.09.2012
  • Cum influenteaza noul regulament BNR acordarea creditelor

    Noul regulament BNR privind creditele destinate persoanelor fizice a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 767 din 31.10.2011 si se aplica tuturor bancilor care activeaza pe piata romaneasca, inclusiv sucursalelor bancilor straine care pana acum au fost reglementate de bancile centrale din tarile de origine.

    18.09.2012
  • Greselile pe care trebuie sa le evitam in alegerea creditului de consum

    Optiunea unui credit bancar apare in momentul aparitiei unei nevoi: cumpararea unui bun de uz casnic, cum ar fi un frigider sau televizor, a unui telefon sau computer sau chiar a unor lucruri de valori mai mici, precum haine, mancare, bilete de avion. Deseori apelam la un credit si cand e vorba de obiecte mai scumpe, precum un autoturism sau pentru plata unei vacante.

    15.09.2012
1 - 10 din 10

  • Prima
  • Inapoi
  • 1
  • Urmatoarea
  • Ultima

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica