Credite selectate pentru comparatie:
Aceste ghiduri si sfaturi sunt realizate de catre specialistii nostri pentru a te ajuta sa intelegi mai bine caracteristicile creditelor. Citirea acestor materiale te va ajuta sa gasesti mai usor creditul care ti se potriveste. Iti recomandam sa te abonezi la newsletter sau la serviciile RSS pentru a fi la curent cu ghidurile ce vor aparea ca urmare a modificarilor creditelor bancare.
În momentele în care ai nevoie de bani pentru diverse cheltuieli neprevăzute sau pentru a-ți îndeplini un vis, un credit rapid poate fi soluția potrivită. În România, există mai multe opțiuni disponibile pentru a obține un credit rapid și simplu. În acest articol vei găsi informații și sfaturi despre cum să obții un astfel de credit într-un mod eficient.
Creditele auto reprezintă o opțiune populară pentru cei care doresc să își achiziționeze o mașină nouă sau second-hand, dar nu dispun de suficient capital pentru a o cumpăra cu banii jos. În general, creditele auto sunt disponibile atât în lei, cât și în euro și sunt destinate atât persoanelor fizice, cât și juridice.
Când vine vorba de împrumuturile financiare, două opțiuni comune sunt creditul de nevoi personale și creditul de refinanțare.
Dacă te confrunți cu mai multe datorii și administrarea lor devine din ce în ce mai dificilă, un credit de refinanțare poate fi soluția potrivită pentru tine.
Creditul imobiliar pentru construcție de imobil este un tip de împrumut destinat construirii unui imobil nou sau pentru extinderea/consolidarea unei construcții existente. Acest tip de credit poate fi garantat cu imobilul în sine sau cu orice alt imobil pentru a asigura rambursarea creditului, în funcție de bancă.
În articolul anterior explicam ce este scorul de credit FICO și cum ne influențează în raport cu banca și eventualele noi credite pe care vrem să le accesam. Vom continua această temă, iar în acest articol, îți vom prezenta câteva metode prin care îți poți îmbunătăți scorul de credit FICO în România.
Scorul de credit este un sistem utilizat pentru a evalua riscul de a rambursa un credit. Acesta este calculat de către biroul de credit, care colectează informații despre istoricul de plată al unui individ sau al unei companii. Unul dintre cele mai cunoscute sisteme de calcul al scorului de credit este FICO, care este utilizat atât în România, cât și la nivel internațional.
Ce este un credit imobiliar? Creditul imobiliar reprezintă un împrumut primit din partea unei instituții bancare, pe are, cei care îl solicită, îl pot accesa pentru achiziționarea, construirea, renovarea sau pentru extinderea locuinței. Acestea diferă în funcție de tipul de credit ales. Având în vedere că există o varietate, este indicat să afli ce presupune fiecare, pentru ca ...
Studiul universitar poate fi o experiență valoroasă, dar poate fi și o provocare financiară. În România, există o serie de opțiuni pentru studenții care au nevoie de ajutor financiar pentru a-și plăti studiile, inclusiv credite guvernamentale (acordate de stat), dar și credite oferite de bănci. În acest articol, vom explora opțiunile disponibile pentru studenții din România și ...
Atunci când alegem să luăm un credit de la o bancă, fie că este credit de nevoi personale, ori credit ipotecar, una dintre deciziile cele mai importante este alegerea tipului de dobândă. Există două tipuri principale de dobânzi: fixă și variabilă. În acest articol, vom explora ce înseamnă fiecare dintre aceste tipuri de dobânzi și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia.
Află detaliile pe care ar trebui sa le știi în cazul în care vrei să faci această trecere de la ROBOR la IRCC.
Auzim tot mai des despre indicii bancari ROBOR și IRCC, dar nu cu toții știm ce reprezintă. Află aici mai multe detalii despre aceștia și despre cum te afectează fluctuațiile lor.
Sustenabilitatea devine o alegere din ce în ce mai des întâlnită chiar și în România, chiar și atunci când discutăm despre un credit de tip verde. Ce este aceasta și cum îl poți obține? Află mai multe în cele ce urmează în articolul pregătit despre creditele verzi.
Rambursarea anticipată a creditului ipotecar reprezintă plata în avans, parțială sau integrală, a unui împrumut activ. Află mai multe detalii despre această procedură, de câte tipuri este, dar și avantajele unei astfel de tranzacții în articolul de mai jos.
Te ajutăm să compari toate ofertele disponibile de la mai multe bănci din România și să o alegi pe cea mai bună pentru tine și nevoile tale. Îți prezentăm toate informațiile utile care să te ajute să obții cea mai bună ofertă.
Creditul de refinanțare este poate mai puțin cunoscut decât celelalte tipuri de credite. Chiar și așa, este un credit util, în special într-un context economic dificil. Află mai multe despre acesta.
Fie că începi să te informezi în legătură cu pașii pe care trebuie să ii urmezi pentru obținerea unui credit ipotecar sau deja ai avansat în acest demers, dar înca există neclarități, ți-am pregătit un ghid comprehensiv în legătură cu ce ai de făcut.
Ai neintelegeri cu banca sau IFN-ul de la care ai luat un credit si vrei sa il rezolvi pe cale amiabila? Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar te poate ajuta.
ROBOR (Romanian Interbank Offered Rate) este rata medie a dobanzii la creditele in lei, pe piata interbancara si este publicat de Banca Nationala a Romaniei zilnic. Indicii ROBOR la 3 luni si la 6 luni sunt cei mai utilizati de banci pentru stabiliarea dobanzilor.
Biroul de Credit este institutia care are ca obiect de activitate colectarea de informatii despre persoanele fizice si juridice, care au contractat credite la banci, sau au achizitionat un produs in sistem de leasing.
Desi banii pentru programul Prima Casa vor fi mai putini in 2018, creditul poate fi accesat de cei care isi doresc o locuinta.
Biroul de Credit este sperietoarea celor care incearca sa obtina un credit. Pentru ca majoritatea bancilor si altor institutii de credit verifica in baza de date a Biroului de Credit persoanele care solicita credite, pentru a vedea daca mai au si alte datorii, cum isi platesc ratele, daca nu cumva sunt rau-platnici.
Pentru a obtine un credit, fie ca este acordat de banca sau de IFN (Institutie Financiara Nebancara), trebuie sa indeplinesti cateva conditii esentiale, si anume:
Cand iei decizia de a lua un credit, trebuie sa fii atent la multe aspecte. Suma necesara, perioada, salariul necesar, moneda in care te imprumuti, comisioane si dobanda. Cand spunem dobanda nu ne referim doar la valoarea dobanzii ci si la forma ei: fixa sau variabila.
Daca vrem sa ne reducem rata lunara la un credit si costul total al acestuia sau intentionam sa ne suplimentam suma imprumutata, atunci putem apela la refinantarea vechiului imprumut, in conditii mai avantajoase.
Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.
CalculeazaAlatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!
Aplica